Gerald Trümper:"Kifejezetten jól éreztem magam..."

Kedves, közvetlen, mosolygós üzletember, sportoló, nem utolsósorban több rendezvény lelkes támogatója. Az alábbiakban a vele készült interjú anyagát olvashatják.

Lapunknak a verseny egyik kiemelt támogatója, valamint a futóverseny indulója - Gerald Trümper, a RHODIUS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója - nyilatkozott a célba érkezése után.


- Szponzor és résztvevő is voltál. Hogy érezted magad? Milyen volt a verseny?
- Őszintén bevallom, jobban ment a futás, mint gondoltam. Kifejezetten jól éreztem magam a táv teljesítése közben. Ezen kívül az időjárás is nagyon kedvezően alakult, ideális körülmények között versenyezhettünk. A futóverseny támogatójaként elmondhatom, hogy ezt a sporteseményt is hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg, hogy ez a kedves kisváros is csatlakozzon ehhez a tömegeket megmozgató, országosan is egyre népszérűsödő mozgalomhoz. Bennünket is jó érzéssel tölt el, hogy az ország legkülönbözőbb pontjairól, sőt, még külföldről is érkezett induló, aki(k) majd viszi(k) a jó hírünket... és reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk velük.



- Hogy értékeled a rendezvényt?
- Első alkalommal rendeztük meg a félmaraton futóversenyt, kétségtelen, hogy még voltak hiányosságok a szervezésben, lebonyolításban. Az ember tanul a hibáiból, így jövőre már gördülékenyebben mennek a dolgok. Az indulók számával és az útvonallal is elégedett vagyok. Ennek ellenére a jövőben sokkal nagyobb tömegeket kell megszólítanunk- iskolákat, cégeket, stb. Összességében az I. Tapolca Félmaraton Futóversenyt sikeresnek minősítem.


- Tudjuk Rólad, hogy sportos életet élő, vérbeli futó vagy. Keményen készültél?
- Minden esetben egy reális célt, vagy inkább teljesítési időt tűz ki magam elé. Ahhoz elengedhetetlen, hogy bizonyos szintű edzettségi állapotra hozza fel magát, a kondícióját, állóképességét az ember. Lassan 48 esztendős leszek, a közel 22 km nem kis táv... és én sem vagyok már a régi! Pedig valóban sok maratoni és félmaratoni versenyen vettem részt.




Mindenképpen elismerést érdemel, hogy már nemcsak Keszthely, hanem Tapolca is partner az ilyen jellegű kezdeményezésekben is. Két oka is van, hogy szponzoráltam a rendezvényt. Pozitív irányú, hagyományteremtő kezdeményez- láttam benne rációt, és pénz nélkül ma sem működnek ezek a dolgok... A másik dolog, hogy Tapolcán a mi cégünket- a RHODIUS Magyarország Kft- t szinte senki sem ismeri, pedig több mint száz embernek adunk munkát, és ez a jövőben csak bővülni fog! Nem szerettem volna, hogy ez a verseny rólunk szóljon! Viszont a RAJT-CÉL táblán fel vagyunk támogatóként tüntetve- ennyi reklámra szükségünk is van.

- Létezik egy meghívásos foci tornátok is!
- Igen. A RHODIUS Kupa. Ez egy céges megmérettetés, ahol a partner vállalatok csapataival mérjük össze az erőnket. Itt sem titkolt cél, hogy ez által is népszerűsítsük magunkat! Nem szemelünk ki magunknak egy foci vagy kézilabda csapatot, hogy nagyobb összeggel őket szponzoráljuk, sokkal inkább az "ide is, oda is egy kicsit" elvét követjük. Eközben figyelve arra is, melyik az a rendezvény, amelyből mi is profitálhatunk a későbbiekben.



- Pierre de Coubertin báró elhíresült mondata: "Nem a győzelem, a részvétel a fontos!" Szerinted is?
- Valóban ezen van a hangsúly, de bizonyára voltak olyan indulók, akik számára az időeredmény is nagyon fontos volt, mert esetleg versenyszerűen űzik ezt a sportágat. Úgy gondolom, közel 22 km-t lefutni így sem kis teljesítmény. Emellett fontos dolognak tartom még, hogy ilyen és ehhez hasonló sporteseménynek komoly közösségformáló ereje van, függetlenül attól, hogy versenyző, vagy "csak" a közönség soraiban tapsoló személyről van szó. Végtelen szomorúsággal töltött volna el, ha a rajtvonalnál csak néhány vállalkozó szellemű induló állt volna... de szerencsére nem így történt! Sőt, jövőre még színvonalasabb futóversenyt ígérhetünk!




Forrás: www.helyilapok.hu / tapolcacsarnok.hu

Share:

Partnerek

Kövess a Facebookon!

Címkék